BEL 0900 20 002
voor dringende medische problemen
in het weekend of op een feestdag

Omwille van mogelijk gevaar voor corona-infectie werken wij met GESLOTEN DEUREN. Patiënten dienen eerst het nummer 0900/20002 te bellen. WIJ WERKEN ENKEL NOG OP AFSPRAAK. Wij testen geen hoogrisicocontacten, tenzij ernstig zieke patiënten. Voor algemene coronavragen bel de corona infolijn, tel 0800/14 689. Meer info bij "Nieuws".
Bericht gepubliceerd op:
29/10/2021 - 15:00

Bericht gepubliceerd door:
Huisartsenwachtpost Heist

Terug naar het overzicht

De huisartsenwachtpost regio Heist roept op om enkel met medische klachten de wachtdienst te contacteren.

De wachtpost wordt al enkele weekends overstelpt met vragen over corona/testing/codes, allemaal vragen die niet thuishoren op de wachtdienst.  
De wachtdienst is er immers voor dringende medische hulpverlening die niet kan wachten tot de eigen huisarts terug beschikbaar is.

Heeft u een coronavraag, heeft u hulp nodig bij het aanmaken van een code of een afspraak, gelieve dan contact op te nemen met de corona infolijn op het nummer 0800/14 689.

Heeft u een hoogrisicocontact gehad of heeft u een SMS ontvangen van contacttracing, bel dan niet naar de wachtpost (tenzij ernstig ziek), maar neem rechtstreeks contact op met de contact tracing op het nummer 02/214 19 19.

Wenst u het resultaat van uw test te kennen, check dan de website http://mijngezondheid.be 

Laat de telefoonlijn van de wachtpost vrij voor patiënten die echt ziek zijn en nood hebben aan een huisarts.

Werd je getest op COVID-19 en is het resultaat positief?

Dan word je gecontacteerd door het callcenter voor contactopvolging. Door de vele besmettingen kan dit wat langer duren. Het is belangrijk dat je AL je risicocontacten aan de contactopvolgers meldt. Jouw hoogrisicocontacten zullen daardoor via SMS een code ontvangen, waarmee ze een afspraak kunnen maken in het testcentrum en hier gratis een test kunnen laten afnemen.

Ben je in contact geweest met een bevestigde COVID-19-patiënt, maar ben je zelf niet ziek?

Bel dan NIET naar de wachtpost of het testcentrum. Als je een hoogrisicocontact bent, zal je van de contactopvolging per SMS een code ontvangen. Ook dit kan, door het hoge aantal besmettingen, wat langer op zich laten wachten. Met deze code kan je na afspraak terecht in een testcentrum voor een gratis test.

Er is sprake van een hoogrisicocontact als je langere tijd (meer dan 15 minuten), van dichtbij (binnen een afstand van 1,5 meter) en zonder mondmasker in contact bent geweest met een bevestigde COVID-19-patiënt. Bijvoorbeeld: een huisgenoot, een collega die naast je zit op kantoor, een vriend(in) vanop school. Wil je meer weten over COVID-19, testen of contactopvolging? Op www.info-coronavirus.be vind je alle belangrijke informatie. Moest je toch geen code ontvangen, neem dan contact op met het call center van de contactopvolging via 02/214.19.19. Zij kunnen je ook een code bezorgen.

Ben je ziek en heb je hulp nodig? Bel dan zeker wel naar je huisarts of wachtpost!

Met dank voor uw begrip.